HÅLLBARHET I FOKUS

Under 2023 har jag börjat läsa till Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode på Borås Textilakademi. 

Hösten -23 tar därför Studio L nya vägar mot ett mer hållbart företagande. Textiliernas påverkan på miljön är enormt stor och från och med nu tar jag ett större ansvar för att det ni köper av mig är hållbart producerat i alla led, både för de människor som tillverkar tygerna och för klimatets skull. 

Min ambition är att ni som kund kan vara trygga med att jag endast erbjuder bra tyger med så lite klimatpåverkan som det går. Nya tygprover innehåller därför endast miljöcertifierade nya fibrer eller recyclade fibrer. Utfasning av gamla prover är i full gång och jag har som mål att det mesta fossilt material ska vara borta till år 2025.

Min ambition är att jag skapar mer i resttyger och tyger från secondhand. Fortfarande är jag en tygfantast som älskar vackra tyger med härliga mönster och strukturer, och att skapa miljöer som känns moderna och i tiden. Att bli mer hållbar för mig handlar också om att väcka kreativiteten och skapa nytt och vackert av material som redan finns. Givetvis kommer vi fortfarande i en framtid vilja ha det vackert runt omkring oss, men nu skapar vi det med hjälp av magiska resttyger och vintagetyger, dina fina gardiner som har tjänat ut blir kuddar och kuddar blir väskor och necessärer.

Låt oss bli kreativa tillsammans så hjälper jag dig att skapa nytt av våra preloved tyger. 

Lena Sällström, Studio L

HÅLLBARHETSRAPPORT

Här hittar ni Hållbarhetsrapport för Studio L 2023. Det är en förenklad variant för att påvisa ett mer hållbart företagande.